ועדה מחוזית

מספר אזורים מתאגדים לוועדה ארצית על מנת לקבל שירותים ועזרה בביצוע משימותיהם. הוועדה הארצית מספקת מטריה של מידע, תיאומים ואסטרטגיה.

למה להצטרף לשירות בוועדה המחוזית?

עבור רבים מאיתנו המעבר לשירות מחוזי עזר לנו להבין את הגודל של חברותת האנ-איי, את העוצמה שיש בביחד, את הניסיון בהחלמה שיש בקבוצות שונות ובאיזורים שונים. השירות ברמה הארצית נותן אפשרות לשאת את הבשורה בצורה רחבה הרבה יותר, עם תפקידים מאתגרים יותר ומספקים.

שירות בוועדה המחוזית

אחת לחודש מתקיימת פגישה של הוועדה הארצית בה משתתפים שליחי כל האזורים ובעלי התפקידים בוועדה עצמה. הוועדה מקיימת מספר תתי-וועדות המספקות שירותים כגון: ועידת שליחים מחוזית שנתית, כנס ארצי שנתי, תרגום ספרות אנ-איי לעברית, ושירותים נוספים לאזורים ובאמצעותם לקבוצות.

מבנה השירות המחוזי

בוועדה המחוזית בישראל פועלות ועדות שונות, בהתאם לכוח אדם והמשאבים העומדים לרשותו.

  1. ועדת היגוי - יו"ר (ניהול פגישות הוועדה המחוזית), סגן יו"ר (תיאום בין הועדות השונות ותמיכה בעבודת היו"ר), שליח מחוזי (קשר עם מבנה השירות של אנ-איי בעולם, ייצוג אנ-איי ישראל בועידות שירות אירופאיות ועולמיות), גזבר (ניהול כספי העמותה, והתנהלות מול רו"ח) ומזכיר (ניהול פרוטוקול ישיבות וספר החלטות). ועדת היגוי אחראית על ניהול השירות בוועדות המחוזיות ועל הקשר בין הוועדה הארצית לאזורים ולקבוצות, ובין הוועדה המחוזית למבנה השירות העולמי.

בנוסף, פועלות תחת הוועדה המחוזית גם הוועדות הבאות:

  1. מידע לציבור (מל"צ) – אחראית על תמיכה בועדות מל"צ האזוריות בעבודתן בהפצת מידע על אפשרויות ההחלמה באנ-איי למכורים, לאנשי מקצוע ולציבור הרחב.
  2. מוסדות ובתי סוהר (מב"ס) – אחראית על אחראית על תמיכה בועדות מב"ס האזוריות בעבודתן קיום פגישות למכורים בבתי סוהר ומוסדות שאינם חופשיים להגיע לפגישות רגילות.
  3. תרבות וגיוס כספים – אחראית על הפקה וקיום של כנסים, סדנאות למידה ואירועים שמטרתם גיוס כספים לפעילות אנ-איי וחוויות כייף וגיבוש לחברותא.
  4. הושטת יד – אחראית על תמיכה באזורים ובקבוצות חדשות, חלשות או מרוחקות.
  5. ספרות – אחראית על רכישת ספרות ממשרד השירות העולמי ומכירתה לחברים ולקבוצות.
  6. תרגום - אחראית על תרגום ספרות ההחלמה לשפה העברית.

איך מצטרפים לשירות בוועדות המחוזיות?

פשוט מאוד - שולחים מייל בדף צור קשר, עם בקשה למידע על ועדה מסויימת ואנו נחזור אליכם עם כל הפרטים! לחלופין, אפשר לפנות לשליח המחוזי, או לחבר או חברה שעושים שירות בוועדה אליה אנו רוצים להצטרף, ומבררים מתי ואיפה הם נפגשים. מגיעים לפגישת הועדה ומבקשים להצטרף. סביר להניח שתתקבלו בשמחה – תמיד יש צורך באנשים טובים בשירות. מומלץ שיהיה ניסיון בשירות בקבוצה לפני שפונים לשירות בוועדות הארציות.

להגשת מועמדות לתפקיד ספציפי אנא מלאו את טופס הגשת מועמדות לתפקיד בוועדות המחוזיות.

קריטריונים לבחירת בעלי תפקידים לוועדות השרות המחוזיות 2023.